Mainos
Mainos

UM: Yön susilta ei ole tullut viisumitiedusteluja

Ulkoministeriön passi- ja viisumiyksikössä ei ole tietoa, että venäläinen moottoripyöräjengi olisi tiedustellut viisumin hakemista Suomeen.

- Meidän tiedssamme ei ole, että joku olisi kysellyt viisumin hakemista, sanoo yksikön päällikön sijainen Kim Kuivalainen.

- Täytyy muistaa, että Suomen kosulaattia sitoo EU:n yhteinen viisumisäännöstö. Siinä on määritelty kriteerit viisumin hakemiseksi Suomen konsulaatista. 

Kuivalainen muistuttaa, ettei Suomi voi lähteä tuomitsemaan yhtä ryhmää.

- Heitä kohdellaan tavallisina viisumin hakijoina. Jos heillä on voimassa oleva viisumi Suomeen, niin edellytykset maahantuloon katsotaan erikseen rajalla. 

Venäläinen uutistoimisto Ria Novosti kertoi eilen, että Puolan rajalta käännytetyt venäläiset moottoripyöräkerholaiset "Yön sudet" saattavat yrittää ajaa Berliiniin Suomen kautta.

Presidentti Vladimir Putiniin kytköksissä oleva Yön sudet aikoo Berliinissä kunnioittaa Neuvostoliiton voittoa natsi-Saksasta.

Kuivalaisen mukaan viranomaiset seuraavat, mitä maailmalla tapahtuu. 

- Emme kommentoi julkisuudessa yksittäisiä tapauksia. Toistaiseksi ei ole mitään erikossitarpeita, mihin pitäisi tarttua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme