Mainos
Mainos

Unkari perusteli Lipposelle Itävalta-linjaansa

Unkari ei aio vastakaan liittyä EU-maiden painostustoimiin Itävaltaa vastaan. Presidentti Arpad Göncz selosti tänään maansa päätöstä Unkarissa vierailevalle pääministeri Paavo Lipposelle.

Lipponen Paavo

Itävallan liittokansleri Wolfgang Schüssel vieraili Budapestissa viime viikolla ja tapasi maan johtoa. Unkari on Sveitsin lisäksi tällä hetkellä ainoa maa, jonne liittokansleri on päässyt kahdenväliselle vierailulle. Päätös jatkaa kanssakäymistä Wienin kanssa johtuu unkarilaisten mukaan siitä, että EU:n ulkopuolisena maana heillä ei ole muuta keinoa pitää Itävaltaan yhteyttä kuin kahdenväliset suhteet.

Tshekki, Slovakia ja Puola ovat sitä vastoin ilmoittaneet noudattavansa EU-maiden linjaa suhteessa Itävaltaan. Lipponen sanoi, että Unkarin linja tässä asiassa on täysin ymmärrettävä.

-Unkarin ja Itävallan suhteet ovat läheiset, ja raja on täysin läpinäkyvä. Schüsselin vierailu liittyy tähän, Lipponen sanoi. Göncz on piakkoin jättämässä paikkansa kahden viisivuotisen virkakauden jälkeen. Parlamentin odotetaan valitsevan hänen seuraajakseen oikeiston Ferenc Madlin, joka oli Gönczin vastaehdokas jo viisi vuotta sitten.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot