Mainos
Mainos

Unohda ryppyotsainen tiede: Tässä tulee kokisauto

Moni nuori saa voimanlähteensä pizzasta ja kokiksesta, mutta harvemmat ovat kuulleet pienoisautosta, joka saa voimanlähteensä kevytkolasta ja karamellista. Kyse on Åbo Akademin kampanjasta, jolla houkutellaan yliopistoon uusia insinööriopiskelijoita.

Virvoitusjuomasta ja kurkkupastillista vauhtinsa saavat legoautot ovat houkutelleet nettiin muutamassa päivässä yli 80 000 kävijää.

– Voimanlähteenä toimii light-kola ja mentospastillit. Ja reaktio tapahtuu, kun mentokset tippuu sinne kokikseen, niin hiilihappo vapautuu ja työntää mukanaan suuren osan kokista. Sitten tämä voima ohjataan suuttimien kautta siipipyöriin ja sillä pystytään vetämään näitä legoautoja, kertoo diplomi-insinööri Mikael Nyberg.

Kevytkolaa suositaan autoissa siksi, että makeutusaineet reagoivat paremmin kuin sokeri. Myös jaffa, olut tai siideri kävisi.

– Ihan mikä vaan kupliva juoma käy, mutta reaktio ei olisi yhtä tehokas.

(MTV3)

Katso Heikki Kauhasen juttu Turusta (Kymmenen uutiset 29.9.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme