Mainos
Mainos

Untuvikkoja on 25, vanhuksia 816

Valtuustoissa on vanhojen valta. Valituista valtaosa on keski-ikäisiä tai vanhempia. Nuoria eli 18-vuotiaita valtuutettuja on koko Suomessa 25. Eläkeikäisiä eli 65-vuotiaita ja vanhempia valittiin valtuustoihin 816.

Eniten nuoria 18-vuotiaita valtuutettuja on Keskustalla, 8. Kokoomuslaisia untuvikkoja on 6, demareita 4 ja vihreitä 3. Vuotta vanhempia eli 19-vuotiaita valtuutettuja on eniten myös Keskustassa. Vihreillä on vain 3 nuorta eli 18- ja 19-vuotiasta päättäjää ja perussuomalaisilla vain 2.

Keskustalla on eniten myös eläkeikäisiä kuntapäättäjiä koko Suomessa eli 221 henkilöä. Toiseksi eniten harmaita panttereita on SDP:lla (204) ja kolmanneksi eniten Kokoomuksella (155). Vihreillä vanhoja partoja on 10, mutta perussuomalaisilla 41.

Suomen kuntiin valittiin eilisissä kuntavaaleissa 10 412 uutta päättäjää. Heistä valtaosa eli 8 133 on 40-vuotiaita tai vanhempia. Alle 40-vuotiaita päättäjiä on 2 279.

Tilastokeskus ei paljasta yksittäisten ehdokkaiden syntymäaikoja, joten tällä hetkellä on mahdotonta sanoa, kuka 25:sta nuoresta on nuorin valtuutettu ja kuka 816:sta eläkeikäisestä vanhin valtuutettu.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot