Mainos
Mainos

Uosukainen ja Rehn jäivät kärjestä

Kokoomuksen presidenttiehdokas Riitta Uosukainen sai raikuvat suosionosoitukset saapuessaan kokoomuksen vaalijuhlaan. Toiselta kierrokselta pudonnut Uosukainen kiitteli puoluetta eheästä kampanjasta ja toivoi, että nyt lopetettaisiin turhat puheet. -Tappiosta on noustava ja voimat suunnattava kunnallisvaaleihin, Uosukainen sanoi.

Uosukainen katsoi, että kampanja meni mahtavasti, mutta äänestäjät halusivat selvästi vaihtelua. Hän viittasi omiin kannatuslukuihinsa, jotka vaihtelivat voimakkaasti kampanjan aikana. Uosukainen kritisoi gallupien voimaa. -Ilman jatkuvia väliaikatietoja olisin vielä mennyt vaalistudioon voittajaehdokkaana, Uosukainen sanoi. Hän ihmetteli käytäntöä, jonka mukaan vaaleissa käytiin ensimmäisellä kierroksella jo toista kierrosta.

Kokoomuksen puheenjohtajan Sauli Niinistön mielestä nyt haluttiin presidentiksi ennen kaikkea päivänpolitiikan keskiössä olevia henkilöitä. Hän harmitteli tulosta vaaliväelle, mutta antoi kiitoksia yksituumaisesta vaalityöstä. Niinistö katsoi, että puolueelle jäi vähän näyttämistä seuraaviin vaaleihin.

Rehn luonnehtii vaaleja reiluiksi

Rehn, Elisabeth tiedotustilaisuudeessa

RKP:n Elisabeth Rehn ei suostunut tunnustamaan tappiotaan vielä ennakkoäänten perusteella, mutta laskennan edetessä hän luonnehti tulosta "establishmentin" eli vakiintuneiden valtarakenteiden voitoksi. Hänen mielestään vaalit olivat kuin toisinto eduskuntavaaleista. Vaalikampanjaa hän luonnehti hyväksi ja arveli, että tällä kertaa ehdokasvalikoima oli laadukkaampi kuin edellisellä kerralla.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot