Mainos
Mainos

Uosukainen jättää eduskunnan

Puhemies Riitta Uosukainen ei aio asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän kertoo saattavansa harkita ehdokkuutta seuraavissa EU-parlamenttivaaleissa.

Eduskunnan puhemies Riitta Uosukainen jättää eduskunnan kuluvan vaalikauden jälkeen eikä ole mukana enää ensi kevään vaaleissa. Tänään 60 vuotta täyttävä Uosukainen ilmoitti ratkaisustaan aamulla.

Uosukainen sanoi haluavansa tehdä tilaa uusille voimille. Samalla hän kertoi, että saattaa harkita ehdokkuutta seuraavissa Euroopan parlamentin vaaleissa, "mikäli isänmaa ja puolueeni minua tarvitsevat ja kannatusta ja kuntoa tuntuu riittävän". Euroopan parlamentin vaalit pidetään kesäkuussa 2004 eli runsaan vuoden kuluttua seuraavista eduskuntavaaleista.

Imatralla asuva Uosukainen on ollut kansanedustajana vuodesta 1983. Eduskunnan puhemiehen tehtävää Uosukainen on hoitanut vuodesta 1994. Sitä ennen hän toimi opetusministerinä Esko Ahon hallituksessa.

Viime eduskuntavaaleissa Uosukainen oli Kymen vaalipiirin ääniharava ja kärkinimiä myös koko maan mitassa. Hän sai 14 162 ääntä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme