Mainos
Mainos

Uosukainen: Kansanedustajia on sopivasti

Eduskunnan puhemiehen Riitta Uosukaisen mielestä Suomessa ei ole mitään syytä supistaa kansanedustajien määrää. Parlamentaarikoilla on hänen näkemyksensä mukaan kädet täynnä työtä, eikä valta ole luisunut Eurooppaan.

Uosukainen muistuttaa Hyvinkään Sanomien ja muiden Keski-Uusimaa-konsernin lehtien tänään julkaisemassa haastattelussa, että jos edustajien määrää supistetaan, heikennetään samalla syrjäseutujen asemaa. Tätä hän perustelee sillä, että edustajia pääsisi enemmän läpi taajaan asutuilta alueilta. Suomen EU-jäsenyyden aikana Suomen oma päätöksenteko on Uosukaisen mielestä tullut aiempaa itsetietoisemmaksi; asiat kulkevat eduskunnan kautta.

Uosukainen ei ymmärrä europarlamentaarikkojen valitusta siitä, että heidän työnsä unohdetaan Suomessa. Hän sen sijaan korostaa aloitteellisuutta.

-Asiat kulkevat eduskunnan kautta, ne käsitellään suuressa valiokunnassa. Edustajat ovat itse heittäytyneet satelliiteiksi. Ihmettelen, miksi niin monet lähtevät pois ensimmäisen kauden jälkeen. Itse pyrin mielelläni olemaan linkkinä euroedustajien ja eduskunnan välillä, hän sanoo haastattelussa.

Haastattelussa käsitellään myös tulevia presidentinvaalikuvioita. Uosukainen ei mitenkään kiirehdi kantansa ilmoittamista siitä, ryhtyykö hän presidenttiehdokkaaksi vuoden 2000 vaaleissa. Kokoomus ei hänen mukaansa ole pitänyt kiirettä näissä asioissa. Itse asiassa Uosukainen sanoo pitävänsä ikävänä sitä, että mediat rummuttavat presidenttipelistä, ja mielipidemittaukset kertovat milloin kenenkin ehdokkaan olevan vahvoilla.

-En pidä siitä, että vakavat asiat otetaan kuin seuraleikki. Presidenttipeli tuntuu tässä vaiheessa turhalta. Tunnen itseni osakkeeksi, enkä minä ole ilmoittautunut pörssiin, hän korostaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme