Mainos
Mainos

Uosukainen: Maksamme edelleen sukkarahoja

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut valtioneuvos Riitta Uosukainen pitää tärkeänä naisvaltaisten alojen palkkauksen uudelleen arviointia.

Valtioneuvos Riitta Uosukainen on seurannut tehyläisten taistelua erittäin murheellisena ja huolestuneena. Uosukainen sanoo tehyläisten olevan kovilla ja palkkakuoppa paitsi ilmeinen myös hyvin väärin.

- Kuoppa on päässyt syntymään ajanmittaan ja nyt todellakin pitäisi katsoa rakenteita niin, että miten tämä asia saadaan korjattua, sanoo Uosukainen.

Huomenta Suomessa vieraillut Uosukainen toivookin neuvottelun molemmilta osapuolilta malttia ja viisautta tehdä viisaita ratkaisuja niin että järeitä keinoja ei tarvitse ottaa käyttöön. Myös valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen ammattitaitoon neuvottelijana Uosukainen luottaa suuresti.

- Me naiset maksamme vieläkin niitä entisten rouvien sukkarahoja, Uosukainen sanoo.

Sukkaraha-ajatus naisen palkasta miehen palkan pienenä lisänä elää edelleen. Uosukaista tällainen ajatusmaailma vihastuttaa:

- Näin ei saa olla. Työt pitää arvioida ja niistä pitää sen mukaan myös maksaa.

Naisvaltaisten alojen palkkauksessa on mukana myös kutsumus-ajattelua.

- Myös opettajat kärsivät kutsumustyöleimasta, Uosukainen muistuttaa.

(MTV3/Miia Parviainen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme