Mainos
Mainos

Uosukainen: Naiset aristelevat eduskuntavaaliehdokkuutta

Valtioneuvos Riitta Uosukainen uskoo, että naiset välttelevät eduskuntavaaliehdokkuutta nyt muun muassa vaalirahasotkujen takia.

— Naiset ovat tulleet aroiksi. Tilanne on hyvinkin tulehtunut juuri vaalirahasotkujen takia. Myös koko eduskuntavaalikampanja on kummallinen, sillä tuntuu, että koko ajan vain pohditaan näitä tiettyjä nousuja ja laskuja, eikä puhuta oikein asiaa. Minun mielestäni asioita ei käsitellä sillä tavalla, että naiset olisivat uskaltaneet lähteä mukaan, Uosukainen sanoo.

Tulevissa edsuksuntavaaleissa miehiä on ehdolla jälleen naisia enemmän. Naisten osuus ehdokkaista on 39 prosenttia, miesten 61 prosenttia.

Miehiä on aina ollut eduskuntavaaleissa ehdolla naisia enemmän.

Uosukainen kannustaa naisia lähtemään mukaan politiikkaan.

— Naisilla on niin paljon hyviä ominaisuuksia ja osaamista, että kannattaa lähteä ehdolle. Uskon, että naiset pääsevät myös läpi, mutta työtä se vaatii.

Pitkän uran kokoomuksen kansanedustajana tehnyt Riitta Uosukainen oli Suomen ensimmäinen nainen eduskunnan puhemiehenä - vuosina 1994-2003.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme