Mainos
Mainos

Uosukaisen kannatus noussut selvästi

Kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi tällä viikolla lupautuneen puhemies Riitta Uosukaisen kannatus on selvästi noussut. Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan Uosukaista kannattaa nyt presidentiksi 26 prosenttia suomalaisista. Kesäkuussa Uosukaisen kannatus oli 17 prosenttia.

Rehn, Elisabeth tiedotustilaisuudeessa

Presidenttikilpaa johtaa edelleen RKP:n Elisabeth Rehn, jonka kannatus on 29 prosenttia. Rehnin kannatus on laskusuunnassa, kesän alussa se oli vielä 34 prosenttia.
SDP:n ehdokas, ulkoministeri Tarja Halonen ja Keskustan Esko Aho jäävät selvästi kannatuksessa Rehnistä ja Uosukaisesta. Halosen ja Ahon kannatus on mittauksessa 19 prosenttia. Ahon kannatus on noussut kesän alusta prosenttiyksikön ja Halosen laskenut neljä prosenttiyksikköä.
Vihreiden Heidi Hautalan kannatusluku on neljä prosenttia ja remonttiryhmän Risto Kuisman yksi.

Presidenttigallup

Toisella kierroksella Rehn ja Uosukainen voittaisivat selvästi muut ehdokkaat. Jos Rehn ja Uosukainen olisivat vastakkain, Rehn voittaisi niukasti luvuin 52-48.
Helsingin Sanomien Suomen Gallupilla teettämään kyselyyn haastateltiin viime tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 1500 suomalaista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme