Mainos
Mainos

Uotila: "Suomen politiikka saanut uutta väriä"

Sampo Pankin johtava neuvonantaja Lauri Uotila on seurannut mielenkiinnolla käynnissä olevia hallitusneuvotteluja. Eduskuntavaalien tulos sekä vaikeat hallitusneuvottelut ovat tuoneet Uotilan mielestä väriä politiikkaan.

– Politiikka alkoi olemaan jo aika väritöntä ja samankaltaista viime vuosina. Nyt se ei sitä todellakaan ole. Tilanne on tuonut uuden mielenkiinnon seurata politiikkaa sekä siellä tehtäviä päätöksiä.

Mielenkiinto voi kuitenkin muuttua Uotilan mukaan pian ahdistukseksi, jos neuvotteluissa ei päästä kunnollisiin talouspolitiikan päätöksiin. Syytä olisi erityisesti kiinnittää huomiota valtion budjetin alijäämään.

– Suomessa on tällä kohdalla paljon helpompi tilanne kuin melkein kaikissa muissa Euroopan maissa. Tämän hetken budjettialijäämää pitäisi nyt vuosi vuodelta ryhtyä kaventamaan, se kun merkitsee varmasti joitakin menoleikkauksia. Niistä ei kuitenkaan kukaan oikein uskalla puhua ääneen, ne kun ovat poliittisesti niin arkoja aiheita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme