Mainos
Mainos

Uotit peräävät valituslupaa

Talousrikoksista tuomitut liikemiehet Kari ja Jussi Uoti hakevat valituslupaa korkeimmasta oikeudesta (KKO). Helsingin hovioikeus tuomitsi Uotit ankariin vankeusrangaistuksiin maaliskuun lopussa. Kari Uoti sai kuusi vuotta ja Jussi Uoti viisi vuotta kahdeksan kuukautta vankeutta. Molemmat Uotit ovat vakuuttaneet syyttömyyttään. Kari Uoti on vankilassa kärsimässä rangaistustaan, mutta etsintäkuulutettua Jussi Uotia ei ole saatu kiinni. Myös kummankin Uotin konkurssipesät hakevat valituslupaa KKO:sta. Hovioikeus määräsi Uotit maksamaan velkojilleen yhteensä yli 80 miljoonan markan vahingonkorvaukset. Koska korvaukset ovat juosseet viivästyskorkoa liki koko 1990-luvun, summa on noussut jopa pariinsataan miljoonaan markkaan. Lisäksi valituslupaa KKO:sta hakee Uoteja auttanut konsultti Jorma Saariketo, jonka hovioikeus tuomitsi kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Sen sijaan syyttäjä Malla Sunell ei hae valituslupaa. Sunell ilmoitti jo hovioikeuden tuomion jälkeen, että hänen mielestään rangaistukset olivat kohdallaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot