Mainos
Mainos

Upea kevätviikko tulossa: Aurinkoa ja jopa yli +10 astetta

Kevät etenee vauhdilla ensi viikolla. Viikko on laajalti aurinkoinen ja lämmin. Öisin ollaan kuitenkin edelleen pakkasella.

Tänä viikonloppuna lauantai on aurinkoinen päivä maan etelä- ja keskiosassa, sunnuntaina sadealue ylittää Suomen. Ensi viikolla korkeapaine vahvistuu Suomen ylle.

– Aivan upea keväinen viikko tulossa. Aurinko paistaa lähes joka päivä ja sateet jäävät vähiin. Öisin on kuitenkin yhä pakkasta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Lämpötilat nousevat alkuviikolla päivisin maan etelä- ja keskiosassa 5-10 asteeseen, pohjoisessakin useaan plusasteeseen Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Lumet hupenevat nopeasti maan etelä- ja keskiosassa, vaikka yöpakkaset hidastavat hieman sulamista.

Tämän hetken ennusteen mukaan sää lämpenisi vielä loppuviikkoa kohden.

– Voi olla, että loppuviikolla päästään jo yli 10 asteen lukemiin, todennäköisimmin etelässä ja lännessä, sanoo Aleksi Jokela.

Sää on ensi viikolla heikkotuulista. Vuorokauden sisäiset lämpötilaerot ovat keväiseen tapaan suuria, 10-15 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso ylhäältä videolta ennuste ensi viikon säästä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme