Mainos
Mainos

UPM-Kymmene avustaa laajassa kartelliselvityksessä

UPM-Kymmene on oma-aloitteisesti ryhtynyt selvittämään kartellia ja lupaa auttaa EU:n komissiota kaikin tavoin.

UPM-Kymmene on mukana epäiltynä laajassa metsäyhtiöitä koskevassa EU:n komission kartelliselvityksessä.

Kilpailuviranomaiset ovat kuitenkin myöntäneet yhtiölle ehdollisen vapautuksen mahdollisista sakoista, koska se on oma-aloitteisesti ryhtynyt selvittämään sisäisin tutkimuksin kartellia ja lupautunut auttamaan komissiota kaikin tavoin.

Komission tutkijat tekivät tiistaina useita tarkastuskäyntejä alan yrityksiin EU:n ja EFTA:n jäsenmaissa, vahvisti komission kilpailuasioista vastaava tiedottaja Amelia Torres Brysselissä tänään. Mukana oli myös UPM-Kymmenen useita laitoksia. Torresin mukaan tutkimusten aloittaminen ei vielä kuitenkaan tarkoita sitä, että tutkittavana oleva yhtiö on syyllistynyt kilpailua vääristäviin toimiin. Komission mukaan tutkimusten tarkoituksena on selvittää se, onko todisteita kartellisopimuksista tai muista laittomista käytännöistä kuten esimerkiksi hintasopimuksista tai asiakkaiden jakamisesta.

UPM-Kymmenen lakiasiainjohtajan Reko Aalto-Setälän mukaan yhtiö otti yhteyttä tämän vuoden alussa EU:n, Yhdysvaltain ja Kanadan kilpailuviranomaisiin. Tutkimuksen kohteena on tarralaminaattien ohella lukuisia muitakin tuotteita, joita UPM-Kymmene ja sen kilpailijat valmistavat. Kilpailulainsäädännön vaatimuksista on yhtiön sisällä koulutettu satoja henkilöitä eikä kukaan ole joutunut lähtemään yrityksestä kartellin vuoksi, sanoo Aalto-Setälä.

Sisäiset tarkastukset UPM:ssä alkoivat viime vuoden keväällä. Tarkastukset jatkuvat edelleen. Aalto-Setälä ennustaa pitkää käsittelyaikaa jutun laajuuden vuoksi. Komission tarkastuksista voi mennä vielä vuosiakin ennen kuin ratkaisu saadaan aikaan jo yksistään senkin takia, että mukana on eri maita ja aineisto pitää kääntää tutkijoille.

- Vuonna 2006 voidaan ehkä saada ns. väitetiedoksianto ja sakotuspäätös tullee todennäköisesti vasta vuonna 2007, jos sellaiseen päädytään, arvioi Aalto-Setälä.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 25.05.2004).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot