Mainos
Mainos

UPM-Kymmene korvaa jätevesipäästön haitat

UPM-Kymmene korvausvelvotteita kartoitetaan. Kaukaan tehtaalta vuotanut mustalipeä on levinnyt laajalle alueelle.

UPM-Kymmene on ilmoittanut korvaavansa Kaukaan sellutehtaan jätevesipäästön aiheuttamat haitat. Korvausvelvoitteita selvitetään parhaillaan viranomaisten kanssa. Kaukaalta pari viikkoa sitten vuotanut vuotanut mustalipeä on levinnyt yli kymmenen kilometrin päähän tehtaalta.

Likaantuneet vedet ovat kiusanneet alueen kesäasukkaita ja uimarantoja on jouduttu sulkemaan. Saimaan vesiensuojeluyhdistys tutkii tällä viikolla koekalastuksilla alueen kalakannan. Tuloksia käytetään korvausvelvoitteiden määrittelyssä.

Juhannusseisokin jälkeen ilmenneet häiriöt ovat aiheuttaneet UPM-Kymmenelle jo yli 2 miljoonan euron kustannukset. Tällä hetkellä Kaukaan sellutehtaan päästöt ovat lupaehtojen rajoissa ja jätevedenpuhdistamo toimii normaalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot