Mainos
Mainos

UPM Kymmene korvauksiin Luodonjärven patoamisesta

Länsi-Suomen vesioikeus päätti tänään, että UPM Kymmene Oyj:n Pietarsaaren tehtaiden on maksettava korvauksia Luodonjärven vesialueiden omistajille. Syynä korvauksiin on Luodonjärven patoaminen, mikä on aiheuttanut kalataloudellisen tuoton alenemisen Luodonjärven seudulla.

Vuosia 1978-1996 koskevien korvauksien summa on noin 900000 markkaa. Lisäksi korvauksille määrättiin maksettavaksi kuuden prosentin vuosittainen korko, jonka kertymä on nyt noin 650000 markkaa. Ammatti- tai sivuammattikalastajille ei määrätty maksettavaksi korvauksia.

Yhtiön on lisäksi istutettava Luodonjärven ulkopuoliselle merialueelle vuosittain 100000 vaellussiian poikasta. Yhtiön on myös maksettava 65000 markan vuotuinen kalatalousmaksu, millä pyritään vähentämään patoamisen aiheuttamia vahinkoja Luodonjärvessä.

Lisäksi UPM Kymmene Oyj:n Pietarsaaren tehtaan on tehtävä erinäisiä selvityksiä ja suunnitelmia asioiden tolan kohentamiseksi Luodonjärven ja sen ulkopuolisen merialueen kalakannan turvaamiseksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme