Mainos
Mainos

UPM:lle pamahti hajukaasuista puolen miljoonan lasku

Hajukaasujen räjähdyksestä Pietarsaaren sellutehtaalla koituu UPM:lle 500 000 euron kulut. Korjaustyöt kestävät noin kuusi vuorokautta.

Tehtaan teknisen johtajan Heikki Öhmanin mukaan tehtaalla selvitetään parhaillaan räjähdyksen aiheuttajaa.

- Räjähdykseen tarvitaan kipinä. Miten se on putkeen joutunut, on vielä arvoitus, Öhman sanoo.

Tehdas oli määrä käynnistää jouluseisokin jäljiltä tänään, mutta räjähdyksen takia tuotanto päästään aloittamaan vasta keskiviikkona tai torstaina.

UPM:n mukaan onnettomuudesta ei olisi koitunut vaaraa henkilökunnalle, vaikka tehdas olisi ollut toiminnassa.

- En näe, että siinä olisi voinut olla läheltä piti -tilanne ajatellen henkilövahinkoja. Tämä oli syrjäinen kohta tehtaalla, Öhman sanoo.

Hajukaasuonnettomuuksia sattuu Suomen sellutehtailla parin kolmen vuoden välein.

- Tänään vaurioita on päästy tutkimaan tarkemmin. Suorat vahingot nousevat lähelle sataatuhatta euroa, välillisten vahinkojen suuruutta emme pysty vielä arvioimaan tarkkaan, Öhman kertoo.

Räjähdys tapahtui laimeita hajukaasuja johtavan putken mutkakohdassa. Se lennätti ympäriinsä putken eristysvilloja ja niiden päällä olleita suojapeltejä.

Räjähdyksen jälkeen seisokin aikana syntyneitä hajukaasuja ei ole kerätty, vaan ne on johdettu ilmaan turvallisuuden vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot