Mainos
Mainos

UPM:n Pesonen: Posivan ydinjäteluolan laajentaminen voi olla riski

Metsäyhtiö UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen mukaan Posivan ydinjäteluolan laajentaminen voi olla riskialtista.

UPM omistaa ydinjätteiden loppusijoituspaikkaa Olkiluotoon rakentavasta Posivasta noin 15 prosenttia.

– Silloin kun loppusijoituspaikkaa lähdettiin rakentamaan, omistajat päättivät että me hallitaan riski niin, ettemme mene meren alle, emme laitoksen (ydinvoimalan) alle emmekä asutuksen alle. Teimme reunaehdot sille, millä tavalla riskiä hallitaan. Jos laitosta aletaan rakentaa laajemmaksi, siitä voi tulla riskejä, Pesonen sanoi MTV3 Uutisten Torstaikabinetissa Huomenta Suomessa.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies on patistanut Fortumia, TVO:ta ja Fennovoimaa sopimaan yhdessä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittamisesta samaan paikkaan.

TVO ja Fortum omistavat Posivan, joka rakentaa näiden ydinvoimaloiden käytetylle polttoaineelle loppusijoituspaikkaa Olkiluotoon. Sen sijaan Fennovoiman Pohjois-Suomeen rakennettavan ydinvoimalan jätteille ei ole vielä sijoitusratkaisua.

Häkämies on ehdottanut puolueettoman selvityksen teettämistä siitä, voiko myös Fennovoiman käytetyn polttoaineen sijoittaa Olkiluotoon rakennettavaan luolaan.

UPM:n Pesosen mielestä selvitys on tarpeeton.

– Meillä on tietty tila ja se tila tarvitaan Posivan nykyisten omistajien käyttöön. Viranomaiset tietävät nämä reunaehdot aika tarkkaan enkä usko, että tila muuttuu sillä perusteella että sitä lisää selvitetään, Pesonen sanoi.

Katso UPM:n toimitusjohtajan Jussi Pesosen haastattelu Torstaikabinetissa: (Huomenta Suomi 8.3.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme