Mainos
Mainos

UPM:n vaneritehtaalla uhkaava tulipalo

Palo syttyi Säynätsalossa sijaitsevassa tehtaassa pian aamuseitsemän jälkeen, kun työntekijät olivat käynnistämässä koivuvanerin tuotantoa vappuseisokin jälkeen.

UPM:n vaneritehtaalla Jyväskylässä syttyi aamulla uhkaava tulipalo, kun tehtaalla kärähti verkkokuivain. Automaattinen sammutusjärjestelmä ja henkilökunnan ripeä toiminta estivät kuitenkin suurempien vahinkojen syntymisen.

Palokunnan saapuessa paikalle oli palo jo saatu hallintaan. Palokunnan tehtäväksi jäi palon sammuttaminen katolta ja koneen sisältä. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Päivystävän palomestarin Pauli Nurmisen mukaan vahingot rajoittuivat kuivaimeen. Tehtaalla on aiemminkin ollut samanlaisia paloja. Palo syttyi Säynätsalossa sijaitsevassa tehtaassa pian aamuseitsemän jälkeen, kun työntekijät olivat käynnistämässä koivuvanerin tuotantoa vappuseisokin jälkeen.

- Tehtaalla on onneksi omaa osaamista palojen haltuunotossa. Säynätsalon VPK koostuu tehtaan henkilökunnasta, Nurminen kertoo.

Kärähtänyt kone on yksi kolmesta kuivaimesta runsaat 350 henkilöä työllistävällä tehtaalla. Tehtaanjohtaja Ilkka Jormakka arvioi vahinkojen jäävän varsin pieniksi. Kuivain saataneen tuotantoon jo tänään.

- Tämä oli hyvä herätys siitä, että kun kone seisoo useampia päiviä, pitää sen käynnistämisessä olla kuivuuden vuoksi tarkkana, Jormakka sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme