Mainos
Mainos

Uponnut hinaaja nostettiin Vuosaaressa

Polttoöljyä valui mereen vähemmän kuin alkuun arvioitiin. Ympäristökeskuksen mukaan sitä ei päässyt rannoille.

Helsingin Vuosaaren satamassa aamulla uponnut hinaaja on nostettu pintaan ja pumpattu tyhjäksi vedestä. Pelastuslaitoksen mukaan suomalaisesta 13-metrisestä Hevi-nimisestä hinaajasta pääsi mereen noin 200 litraa kevyttä polttoöljyä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, kertoo palomestari Juha Lindholm.

Onnettomuus sattui kello kymmenen aikaan, kun hinaaja oli siirtämässä Nosto-Pekka-nimistä proomua. Tuulenpuuska painoi proomun hinaajan perän päälle, jolloin hinaaja upposi. Proomussa oli valmiiksi suuri nosturi, ja sitä käytettiin hinaajan nostossa.

Ympäristökeskuksen mukaan öljyä ei päässyt Vuosaaren rannoille. Hinaajasta mereen päässyt öljy eristettiin puomeilla ja rannoille laitettiin imeytyspuomia. Kevyt polttoöljy haihtuu kelioloista riippuen noin vuorokaudessa meren pinnalta, arvioi Lindholm.

Hinaajassa oli kaksi henkilöä, ja molemmat loikkasivat aluksesta pelastusliivit päällä mereen ja pääsivät sieltä Nosto-Pekkaan. Nosturiproomu siirsi kesällä satamatyömaalla kuormia, ja tänään se siirteli kiviä. Hinaajaa käytettiin siirtämään nosturiproomu uuteen asemaan.

Hevi upposi 13 metrin syvyyteen, ja Nosto-Pekan sukeltaja kävi pohjassa laittamassa nostoliinat paikalleen. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi puomittaa alue, johon kevyttä polttoöljyä valui.

Hinaajassa oli kaikkiaan 5-6 tonnia kevyttä polttoöljyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme