Mainos
Mainos

Upseerien hakukielto päättyy

Upseerien hakukielto olisi jatkuessaan vaikeuttanut merkittävästi kansainvälisten kriisinhallintatehtävien hoitoa.

Akavalaisen Upseeriliiton ulkomaankomennuksia koskeva hakukielto päättyy. Viisi kuukautta kestäneen hakukiellon päättyminen varmistui liiton hallituksen hyväksyttyä viime perjantaina saavutetun neuvottelutuloksen.

Sopimus tuo kriisinhallintaoperaatioihin osallistuville oikeuden neuvotella työsuhteidensa ehdoista. Upseeriliitto on katsonut järjestelmän perustuvan liikaa työnantajan yksipuoliseen määräysvaltaan.

Osapuolet kertovat sopimuksen sisällöstä huomenna, kun Puolustusministeriö tekee oman päätöksensä. Myös Päällystöliitto ja Sotilasammattiliitto ovat sopimuksessa mukana.

Hakukielto olisi jatkuessaan vaikeuttanut merkittävästi kansainvälisten kriisinhallintatehtävien hoitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot