Mainos
Mainos

Upseerikoulutukseen hakijoita viimevuotista enemmän

Maanpuolustuskorkeakoulun upseerikoulutus kiinnosti tänä vuonna selvästi viimevuotista enemmän - hakijoita oli yhteensä 759 eli 120 enemmän kuin vuonna 2002 (639). Hakijoista naisia oli 48, kaksi vähemmän kuin viime vuonna. Hakuaika päättyi viime perjantaina. Hakijoista noin puolet pääsee opiskelemaan. Maanpuolustuskorkeakoulussa alkaa tänä vuonna 90. kadettikurssi ja 73. merikadettikurssi.

Viime vuonna alkanut uusimuotoinen upseerikoulutus on saattanut lisätä kiinnostusta - Maanpuolustuskorkeakoulussa on kolme eritasoista tutkintoa: yhden vuoden perusopintojen jälkeen valmistutaan vänrikiksi tai Merivoimissa aliluutnantiksi. Sotatieteiden kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää kolme vuotta ja valmistaa luutnantiksi. Sotatieteiden maisteriksi ja yliluutnantiksi valmistuminen kestää noin neljä vuotta. Maanpuolustuskorkeakoulussa voi myös väitellä aina sotatieteiden tohtoriksi asti.

Lisäksi rekrytointia tehostettiin tänäkin vuonna "Tee työtä, jolla on tarkoitus" -kampanjalla, johon kuului tv-, lehti- ja julistemainonnan lisäksi internet-sivut. Internet-sivuilla olleeseen leikkimieliseen tietovisaan osallistui yli 7 000 henkeä. Kaikkien osallistuneiden kesken arvottiin kyyti puolustusvoimien ajoneuvolla maalla, merellä tai ilmassa.

Aikaisempina vuosina hakijoita on ollut 639 (2002) ja 516 (2001). Sitä edellisinä vuosina korkeakoulukelpoisia hakijoita Maanpuolustuskorkeakouluun ja Maanpuolustusopistoon on yhteensä ollut 384 (2000), 455 (1999) ja 563 (1998).

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme