Mainos
Mainos

Upseerikoulutuksen suosio ennallaan

Varusmiehet hakeutuvat johtajakoulutukseen yhtä innokkaasti kuin ennenkin huolimatta palvelusajan pidentymisestä. Tämä ilmenee puolustusvoimien juuri valmistuneesta selvityksestä, jossa tutkittiin heinäkuun alussa palvelukseen astuneiden varusmiesten halukkuutta johtajakoulutukseen. Tuolloin muuttui mm. upseerien ja aliupseerien palvelusaika 11 kuukaudesta 12 kuukauteen.

Varusmiehistä keskimäärin reilu 30 prosenttia haki selvityksen mukaan edelleen upseeri- ja aliupseerikoulutukseen, mikä on yhtä paljon kuin aiemminkin. Puolustusvoimissa ennakolta hieman ounasteltua pudotusta ei siis tullut, vaikka varusmiespalvelus voidaan tätä nykyä suorittaa myös yhdeksässä tai kuudessa kuukaudessa.

Puolustusvoimat selvitti lisäksi heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesten rasitusvammoja: ne vähenivät selvästi pitkäaikaisten keskiarvojen alapuolelle noin 1,3 prosenttiin saapumiserästä. Pääesikunnan koulutusosaston päällikön eversti Erkki Nordbergin mukaan tähän on päästy kaksinkertaistamalla liikunnan määrää sekä antamalla ohjeet marssien yhteydessä tehtävistä alkuverryttelyistä ja loppuvenyttelyistä.
-Näyttää siltä, että ohjeet ovat menneet läpi, Nordberg totesi.

Hän muistutti kuitenkin, ettei rasitusvammoista koskaan päästä täysin eroon. Liikunnan lisäksi kengillä on osuutensa:
-Nuoriso käyttää lenkkareita, meillä koulutuksessa taas käytetään varsikenkiä. Niissä on huikea ero mm. painon ja pohjan muodon suhteen, Nordberg kertoi. Hänen mukaansa puolustusvoimilla on kuitenkin parhaillaan tutkimus siitä, voidaanko irtopohjallisilla parantaa asiaa.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme