Mainos
Mainos

Upseeriliitto julisti rauhanturvatehtävät hakukieltoon

Suomen upseeriliiton mielestä puolustusministeriön suomalaisrauhanturvaajille tarjoamat työehdot ovat heikommat kuin muilla mailla. Kiistaa on muun muassa palkkauksesta.

Suomen upseeriliitto on asettanut rauhanturvatehtävät hakukieltoon. Upseerien liittovaltuusto päätti työtaistelutoimista tämänpäiväisessä kokouksessaan.

Liitto on tyytymätön siihen, ettei työnantajapuoli eli puolustusministeriö noudata kansainvälisissä rauhanturvatehtävissä selkeitä sopimuksia. Liiton mielestä puolustusministeriö määrää yksipuolisesti muita maita heikommat palvelussuhteen ehdot. Kiista koskee upseerien palkkausta ja muita työehtoja.

Päätöksen seurauksena liiton jäsenet eivät suostu lähtemään tai jatkamaan ulkomaan komennuksiaan.

Erilaisissa rauhanturvatehtävissä on tällä hetkellä 841 suomalaista. Hakukielto karsii joukko-osastoista vähitellen upseerit ja estää Suomen osallistumisen rauhanturvaamistehtäviin. Kielto koskee kymmenessä maassa suoritettavan rauhanturvaoperaation lisäksi muun muassa EU:n nopean toiminnan joukkoja ja kaikkia uusia ulkomaantehtäviä, jotka eivät ole virkaehtosopimuksen piirissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot