Mainos
Mainos

Upseerit haluavat arvostusta

80-vuotias Upseeriliitto hakee arvostusta upseerin ammatille. Liiton mukaan upseerikäsite on hämärtynyt ja sitä kautta ammatin arvostus heikentynyt.

Upseeriliitto arvostelee sotilasarvojärjestelmää, joka on liiton mielestä epäyhtenäinen ja sekava. Liiton mukaan nykyinen tilanne päällekkäisine sotilasarvoineen, mutta toisistaan poikkeavine tehtävä- ja koulutustasoineen on luonut sekaannusta sekä vaikuttanut haitallisesti upseerien yleiseen arvostukseen.

Liitto vaatii, että kaikkien upseeriarvossa olevien tulee olla korkeakoulutettuja ja että upseerit koulutetaan vain yhdessä korkeakoulussa. Liitto haluaa myös muutoksia puolustusvoimien tehtäväjaossa. Upseeriliitto juhlii tänään 80-vuotispäiviään. Liitto vauhdittaa vaatimuksiaan avoimessa kirjeessään puolustusministeri Anneli Tainalle sekä puolustusvoimain komentajalle, kenraali Gustav Hägglundille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme