Mainos
Mainos

Uraanikaivosten vastustajat vaativat kaivoslain uudistamista

Vastustajien mielestä vanhentunutta kaivoslakia on uudistettava, jotta kansalaiset saisivat tietoa ja voisivat vaikuttaa päätöksiin.

Uraanikaivosten vastaiset kansalaisliikkeet vaativat kaivoslain uudistamista ja uraanikaivoshankkeiden hylkäämistä. Vaatimukset esitettiin tapaamisessa Lieksan Kolilla viikonvaihteessa.

- Melkein koko Kolin kylä on uraanikaivoksen tutkimusvarauksen alla. Varaushakemus ulottuu jopa kansallispuiston alueelle, sanoi Kolilla asuva Ilmari Martikainen tänään.

Hänen mielestään uraanikaivos heikentäisi ratkaisevasti koko maakunnan ja Kolin imagoa.

Kansainväliset yhtiöt ovat hakeneet useita varaus- ja valtauslupia uraanin etsimiseen eri puolilla Suomea, Pohjois-Karjalan lisäksi muun muassa Etelä-Suomeen, Koillismaalle ja Lappiin. Luvista päättää kauppa- ja teollisuusministeriö. Varsinaisen kaivoksen avaamiseen tarvitaan valtioneuvoston lupa.

Kolin kokouksen järjestivät Enon ja Kontiolahden luonnonystävät. Tapaamiseen osallistui toistasataa kaivosten vastustajaa eri puolilta maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme