Mainos
Mainos

Uraanitutkimukset alkuun Enossa ja Kontiolahdella

Tämän kesän aikana ranskalainen Areva tekee vain kevyttä tutkimusta. Yhtiöllä on tutkimuslupa noin 16 neliökilometrin kokoiselle alueelle.

Suomesta uraania etsivä ranskalainen Areva ovat aloittaneet maastotutkimukset Enossa ja Kontiolahdella.

Kesän aikana yhtiön geologit tekevät alueella mittauksia sekä keräävät havaintoja ja näytteitä. Lisäksi yhtiö tekee geofysikaalisia mittauksia lentokoneella. Syväkairausten tai kaivantojen tekoon yhtiöllä ei ole vielä lupaa.

- Tänä kesänä tehdään vain kevyttä tutkimusta. Vasaralla hakataan puolen nyrkin kokoisia kivenmurikoita, kuvaa tutkimuksia Areva Resources Finlandin toimitusjohtaja Osmo Kaipainen.

Kauppa- ja teollisuusministeriö on myöntänyt Arevalle tutkimusluvan noin 16 neliökilometrin suuruiselle alueelle. Valtausluvasta tehtiin kolme valitusta, joista Areva odottaa ratkaisuja tämän vuoden aikana.

- Käytännössä valitukset eivät hidasta tutkimuksiamme, koska perustiedon kerääminen olisi joka tapauksessa pitänyt tehdä ensin, Kaipainen arvioi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot