Mainos
Mainos

Urakoitsija: Räjäytyksen suoritti "hyvämaineinen mies"

Vasta poliisitutkinnassa selviää, oliko Espoon Piispankylän rakennustyömaan paukku puhdas onnettomuus, vai johtuiko voimakas räjähdys laiminlyönnistä. Onnettomuus sattui kerrostalojen rakennustyömaalla, jossa louhittiin kalliota.

Pelastusviranomaisten mukaan kukaan ei loukkaantunut, mutta läheisen kerrostalon ikkunoita meni rikki. Työmaalla urakoivan rakennusliikkeen mukaan räjäytystyön suoritti hyvämaineinen mies.

– Hän on tehnyt meille aikaisemminkin hommia, eikä hänelle ole sattunut mitään aikaisemmin. Häntä voisi luonnehtia poikkeuksellisen tunnolliseksi kaveriksi näissä hommissa, rakennusliike Lehdon aluejohtaja Jaakko Heikkilä sanoo.

Poliisi on eristänyt räjähdyspaikan ja tutkii onnettomuutta alustavasti epäiltynä työturvallisuusrikoksena ja yleisvaaran tuottamuksena.

Heikkilä sanoo, että ainakaan vielä tässä vaiheessa räjäytystyön hoitamisessa ei ole havaittu esimerkiksi törkeää tuottamusta.

Viereisen kerrostalon päätyhuoneistojen ikkunoihin lensi räjähdyksen voimasta erikokoisia kiviä. Myös parvekelaseja rikkoutui. Viereisestä autoliikkeestä vaurioitui ainakin kaksi henkilöautoa.

Piispankylän kerrostalotyömaa on toistaiseksi keskeytetty. Poliisi antaa tutkimusten jälkeen luvan töiden jatkamiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme