Mainos
Mainos

Urheilijoilla muita enemmän syömishäiriöitä

Syömishäiriöitä esiintyy erityisesti esteettisyyttä korostavissa lajeissa, esimerkiksi voimistelussa. Tytöillä ongelmia on eniten, mutta myös poikien syömishäiriöt ovat kasvussa.

Urheilijoilla esiintyy enemmän syömishäiriöitä kuin valtaväestön keskuudessa. Ongelmia on etenkin nuorilla urheilijatytöillä, mutta myös poikien syömishäiriöt ovat lisääntymään päin. Eniten urheilijat sairastuvat anoreksiaan ja bulimiaan.

Oulun liikuntalääketieteellisen klinikan tutkija Raija Korpelainen kertoo, että syömishäiriöt puhkeavat yleensä liian tunnontarkoille urheilijoille. He harjoittelevat pakonomaisesti piiskaten itseään yhä parempiin suorituksiin. Myös yksittäinen tilanne, kuten valmentajan nöyryyttävä kommentti rasvaprosentin mittauksen jälkeen, voi laukaista sairauden.

Tutkijan mukaan esteettisyyttä korostavat lajit altistavat muita herkemmin syömishäiriöille. Näitä ovat esimerkiksi voimistelu ja uinti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme