Mainos
Mainos

Urheilutalkoolaisten määrä kasvanut

Liikunnan parissa touhuavien aikuisten määrä on kasvanut viime vuosina. Talkootyöläiset varmistavat sen, että joka toinen lapsi ja nuori voi harrastaa liikuntaa seuroissa.

Liikunnan ja urheilun parissa on entistä enemmän mukana vapaaehtoisia aikuisia. Vapaaehtoisten määrä on kasvanut voimakkaasti.

Yli puoli miljoonaa aikuista on mukana palkatta ja vapaa-ajallaan liikunta-ja urheilutoiminnassa, ilmenee SuomiAreenalla julkistetusta Kansallisesta liikuntatutkimuksesta. Vapaaehtoisten määrä on kasvanut 100 000:lla vajaassa kymmenessä vuodessa.

Vapaaehtoistyötä tehdään keskimäärin 10 tuntia kuukaudessa. Miehet tekevät liikunnan ja urheilun parissa enemmän vapaaehtoistyötä kuin naiset.

Suomen Liikunta ja Urheilu-järjestön puheenjohtaja Timo Laitinen sanoo, että urheilujärjestöt voivat olla tyytyväsiä vapaaehtoisten määrään.

Laitisen mukaan palkatta ja omalla vapaa-ajallaan aktiiviset ihmiset varmistavat sen, että Suomessa joka toinen lapsi ja nuori voi harrrastaa liikuntaa ja urheilua seuroissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme