Mainos
Mainos

Urkintalakimietintö valmistui eripuraisena

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunta puoltaa niin sanotun urkintalain hyväksymistä.

Valiokunta hyväksyi mietintönsä kiistalaista perjantaina äänin 9 - 6. Hallitusryhmistä vihreiden Johanna Sumuvuori äänesti lakia vastaan, koska vihreiden tekemiä muutosehdotuksia ei hyväksytty.

Myös "Lex Nokiana" tunnettu lakiesitys antaisi työnantajalle mahdollisuuden valvoa työntekijöiden sähköpostiliikennettä. Valiokunta korosti mietinnössään, että sähköpostien tunnistetietojen käsittely on vasta viimesijainen toimenpide selviteltäessä tietovuotoja yrityksissä.

Valiokunta esittää eduskunnan hyväksyttäväksi kahta lausumaa. Valiokunta pitää välttämättömänä, että poliisin valtuuksien ongelmat selvitetään yrityssalaisuuksiin liittyvissä rikoksissa.

Liikenne- ja viestintäministeriöltä vaaditaan valiokunnalle myöhemmin myös selvitystä siitä, miten lakiuudistuksen tavoitteet ovat toteutuneet ja miten lakia on sovellettu.

Mietintöön jätettiin kolme vastalausetta vasemmistoliitolta, vihreiltä ja SDP:ltä. Eduskunnan budjettikiireiden vuoksi laki käsitellään suuressa salissa vasta kevätistuntokauden aluksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme