Mainos
Mainos

Urpilainen: Eduskuntaa ei tarvitse kutsua koolle

Valtionvarainministeri Jutta Urpilaisen mielestä eduskuntaa ei tarvitse kutsua erikseen koolle EU:n huippukokouksessa tehtyjen päätösten takia.

Urpilainen totesi MTV3:lle ja Ylen Uutisille antamassaan haastattelussa, että eduskunta kokoontuu joka tapauksessa tänä kesänä, kun Espanjalle luvattua tukipakettia ryhdytään käsittelemään.

Loppuja huippukokouksessa tehtyjä päätöksiä ehditään pohtia syksyn mittaan.

–Koollekutsuun ei ole tarvetta, koska Suomen vastuut eivät kasva, Urpilainen perusteli.

Urpilaisen mielestä kokouksessa ei otettu askelia Euroopan yhteisen liittovaltion suuntaan. Hän näki, että kokouksen tärkein viesti oli se, että joka maa vastaa jatkossakin omista päätöksistään.

– Se on myös selvää, ettei mitä tahansa pankkeja lähdetä tukemaan. Vain elinkelpoiset pankit saavat tukea ja vain silloin, kun sijoittajat ja pankkien omistajat kantavat myös vastuunsa.

Valtionvarainministeri ennustaa, että tulevat vakuusneuvottelut Espanjan kanssa ovat vaikeat. Urpilainen ei osannut vielä arvioida, minkälaisia maalta vaadittavat vakuudet voisivat mahdollisesti olla.

– Asiasta täytyy varmasti konsultoida Hollantia, joka haluaa myös vakuudet, Urpilainen sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot