Mainos
Mainos

Urpilainen: Eurokriisiä ei kunnanvaltuustoissa ratkaista

SDP:n puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen tyrmää oikopäätä puheet siitä, että kunnallisvaalikeskusteluissa pitäisi ruotia myös euroalueen talouskriisiä.

Eurokriisi on tullut Urpilaiselle tutuksi pienimpiä yksityiskohtia myöten hänen suihkiessaan vähän väliä Brysseliin EU:n valtiovarainministerikokouksiin.

– Euroopan talouskriisi on tärkeä teema, mutta sitä ei ratkaista yhdessäkään suomalaisessa kunnanvaltuustossa. Se päätöksenteko tapahtuu eduskunnassa, hallituksessa ja eurooppalaisissa pöydissä. Eurokriisin puiminen kuntavaaleissa ei ole kauhean rehellistä, koska kuntapäättäjät eivät pysty tähän asiaan vaikuttamaan, Urpilainen sanoi STT:n kuntavaalihaastattelussa.

Urpilaisen mukaan sosiaalidemokraatit lähtevät lokakuun kuntavaaleihin hyvissä tunnelmissa, sillä ehdokasasettelussa tavoitteeksi asetettu 7 000 ehdokkaan raja saavutettiin, tosin rimaa hipoen.

SDP:n tavoitteena on nousta kokoomuksen ohi takaisin kuntavaalien ykköspuolueeksi. Urpilainen uskoo, että demarien viimeaikaiset aikaansaannokset vakuuttavat äänestäjät puolueen pystyvyydestä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme