Mainos
Mainos

Urpilainen: Hallituksessa ei voi olla vapaamatkustajia

Tuore valtiovarainministeri Jutta Urpilainen uskoo, että uuden hallituksen pohja on huolella valettu.

Urpilainen vastasi MTV3:n Kymmenen Uutisissa opposition esittämään hallituskritiikkiin siten, että hänen mielestään hallituksen keskinäistä luottamusta lisäsivät pitkät neuvottelut.

– Minusta hallituksen pohja on poikkeuksellisen huolella valettu. Uskon että 17 päivää neuvottelua on lisännyt luottamusta puolueiden välillä.

Urpilainen uskoo, että pelisäännöistä tullaan puhumaan. Päivällä eduskunnassa Jyrki Kataisen pääministeriyttä vastaan äänesti kaksi vasemmistoliiton kansanedustajaa.

– On tärkeää, että kaikki puolueet noudattavat samoja pelisääntöjä, vapaamatkustajia ei voi hallituksessa olla, Urpilainen totesi.

"Kritiikkiä on kestettävä"

Hallitus on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä talousohjelmastaan. Urpilaisen mukaan kritiikkiä on kestettävä.

– Tällaisina taloudellisesti vaikeina aikoina pitää vastaanottaa myös kritiikkiä, mutta minusta linja, joka kuuden puolueen toimesta luotiin, on kestävä. Linja on vastuullinen, mutta siinä lähdetään kunnianhimoisesta työttömyystavoitteesta. Olemme lisäksi valmiita muuttamaan sitä kauden aikana.

Toiveena talviturkista luopuminen

Urpilainen toivoo pystyvänsä pitämään juhannuksena muutaman vapaapäivän.

– Toivon, että talviturkin saisi heittää ja muutaman romaanin luettua. Viime aikoina on ollut muuta luettavaa kuin kaunokirjallista tekstiä.

(MTV3)

Katso valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 22.6.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot