Mainos
Mainos

Urpilainen: Hallitus tekee kaikkensa risteilijöiden rahoituksen eteen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) mukaan hallitus tekee kaiken voitavansa STX:n Turun telakan TUI-tilausten rahoituksen turvaamiseksi.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta kuuli tänään tilannekatsauksen STX:n tilanteesta, mutta asiassa ei Urpilaisen mukaan ilmennyt mitään uutta.

– Nyt käännetään jokainen kivi ja kanto, jotta tuo (rahoitus) tavalla tai toisella mahdollistuu, Urpilainen sanoi toimittajille Helsingissä.

STX Finland on saanut kaksi alustilausta saksalaiselta TUI Cruises -varustamolta, mutta tilausten rahoitus on vielä epäselvää.

Eläkerahojen käyttäminen TUI-tilausten rahoittamiseksi on Urpilaisen mukaan työeläkeyhtiöiden oma asia. Helsingin Sanomat kertoi tänään, että isot eläkeyhtiöt olisivat olleet puuhaamassa rahoitusratkaisua Ranskaan menetetylle Oasis-tilaukselle. Lehden mukaan tällaista rahoituskuviota oltaisiin järjestelemässä nyt uudelleen.

– On työeläkeyhtiöiden asia arvioida, miten he omaa sijoituspolitiikkaansa hoitavat, Urpilainen totesi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme