Mainos
Mainos

Urpilainen: Hallitus vie sote-uudistusta eteenpäin

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen mukaan hallitus vie sosiaali- ja terveyshuollon uudistusta eteenpäin. Urpilaisen mukaan kokoomuksen suunnitelmat eivät tarkoita sote-uudistuksen romuttumista.

Helsingin Sanomien mukaan kokoomus olisi vetäytymässä suunnitellusta sote-uudistuksesta ja rajaisi sen koskemaan vain erikoissairaanhoitoa.

Urpilaisen mukaan ei ole olemassa mitään kokoomuksen ehdotusta.

– Jos kokoomuksen sisällä käydään jonkinlaista keskustelua eri malleista, niin se on sallittavaa, mutta hallitus on sitoutunut viemään sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta eteenpäin. Ja tehdäänkö lausuntokierroksella olevaan esitykseen joitakin muutoksia, niin varmasti kaikissa puolueissa tätä pohdintaa nyt tehdään, Urpilainen kommentoi MTV Uutisille.

Keskustan kansanedustaja Anu Vehviläinen pitää hallituksen sote-uudistuksen viimeisimpiä käänteitä merkkinä siitä, että uudistus on lopullisesti ajautunut karille.

Vehviläisen mielestä on käsittämätöntä, että kokoomus sorvaa omaa malliaan samaan aikaan kun lakiehdotus on jo lausuntokierroksella.

Keskustan kansanedustajat Tapani Töllin ja Juha Rehulan mukaan hallitus on johtanut eduskuntaa vakavasti harhaan sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksessa. Eduskunta kävi uudistuksesta välikysymyskeskustelun reilu viikko sitten.

-Kokoomus ei hiiskunut sanallakaan siitä, että se on tekemässä ihan muuta kuin eduskunnalle kerrottiin, Tölli ja Rehula sanovat.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme