Mainos
Mainos

Urpilainen Hjallikselle: Isojen miesten perinne painoi työtä

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kertoo kokeneensa painetta johtaa puoluetta itselleen vieraalla tavalla.

Urpilainen vastaa Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa kritiikkiin siitä, miten hän on pärjännyt puolueen johdossa. Harkimo muun muassa kysyy, uskoiko Urpilainen pari vuotta sitten todella voivansa "hoitaa homman kotiin" eli johtaa puoluetta onnistuneesti.

- Mä olin varma, että mä pystyn hoitamaan sen. Mutta ehkä siinä alussa mulla vaati rohkeutta seurata sitä omaa linjaa.

Urpilaisen mukaan alkua mutkisti se, että edeltäjät - viimeksi Paavo Lipponen ja Eero Heinäluoma - olivat "kokeneita, pitkään politiikassa olleita isoja miehiä".

- Ehkä ne neuvot mitä mä sain myöskin lähtivät siitä, että mun pitää olla heidän kaltaisensa.

Urpilainen myöntää ensin mukautuneensa saamiinsa oppeihin. Sitten kutsumus ylitti ulkopuoliset paineet.

- Ei se niin toimi, että ihminen joka on nuori, joka on eri sukupuolta, joka on eri sukupolvea - ei hän voi olla myös johtajana samanlainen kuin edeltäjänsä, jos he ovat täysin erityyppisiä.

Urpilainen valittiin SDP:n puheenjohtajaksi kesällä 2008.

Hjalliksen kanssa -ohjelma tänään MTV3-kanavalla klo 22.35

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot