Mainos
Mainos

Urpilainen: Kaikki euromaat kehittelemään vakuusmallia

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen vaatii kaikkia euromaita mukaan hyväksyttävän vakuusmallin kehittelyyn, jos Suomen ja Kreikan sopimat vakuudet eivät käy.

Urpilainen muistutti SDP:n eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kesäkokouksessa Porissa, että muut EU-maat ovat jo kahdesti antaneet periaatteellisen suostumuksensa Suomen vaatimiin vakuuksiin. Vakuudet eivät siten tulleet kenellekään yllätyksenä.

–Usea muukin euromaa on ilmoittanut halustaan saada vakuuksia. Suomen ja Kreikan sopima käteismalli ei kuitenkaan voisi toimia kaikkien euromaiden kohdalla, Urpilainen myönsi.

Nyt olisi Urpilaisen mielestä vielä kertaalleen katsottava, löytyisikö sellainen vakuusmalli, joka sopisi useille euromaille.

–Näitä keskusteluja käymme päivittäin sekä virkamiestasolla että poliittisella tasolla, Urpilainen sanoi.

Suomessa näyttää olevan Urpilaisen mielestä niitäkin, jotka haluaisivat hallituksen heittävän vakuusasiassa pyyhkeen kehään ja antautuvan. Hän vakuutti, että SDP ei tule antamaan periksi vakuusvaatimuksissaan.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu Porista (Seitsemän uutiset 25.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme