Mainos
Mainos

Urpilainen Kanavassa: Enää ei tarvitse olla mallioppilas EU:ssa

SDP:n puheenjohtaja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kirjoittaa uudessa Kanava-lehdessä, että Suomen ei tarvitse enää olla mallioppilas Euroopan unionissa.

Urpilaisen mukaan Suomi valitsee nykyään entistä tarkemmin, miten se on mukana EU:ssa. Samalla omat velvoitteet hoidetaan kurinalaisesti.

– Idän ja lännen rajamaan ottopoikaidentiteetti on vaihtunut demokraattisen pohjoismaan terveeksi itsetunnoksi, vaikka kokomme puolesta kuulumme jatkossakin "eurooppalaisten pikkuveljien" joukkoon, Urpilainen kirjoittaa.

Suomen maine ei ole Urpilaisen mielestä vaarassa, vaikka se harjoittaa politiikkaa, jota hän kutsuu kyseenalaistavaksi, rakentavaksi ja vastuulliseksi.

Urpilainen julkaisee kirjoituksessaan viisi teesiä. Niiden mukaan Suomen paikka on EU:ssa, jonka on puhuttava yhdellä äänellä. Eurooppalaisen markkinatalouden on oltava avointa ja eettistä, ja osana Eurooppaa edistetään parhaiten myös pohjoismaista hyvinvointivaltiota.

Urpilaisen viidennen teesin mukaan suomalaisille tärkeä arvo on jäsenmaiden moraalinen vastuu omista veloistaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot