Mainos
Mainos

Urpilainen kiitti taas

SDP jatkoi hallituksen ryöpyttämistä mietittyään sitä ennen kolme tuntia vaalitappiotaan. Urpilainen oli niukkasanainen vaalitappionsa syistä, mutta osoitti hurttia huumoria kiittämällä tiedotustilaisuutensa aluksi paikalle tulleita toimittajia sanoilla "aivan aluksi haluan kiittää". Urpilainen yrittää siis kääntää papukaija-videot edukseen.

SDP syyttää hallitusta taloustietojen pimittämisestä ennen kunnallisvaaleja. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mielestä se, että kokoomus puhuu nyt toivotalkoiden sijasta säästötalkoista, osoittaa tämän.

Urpilainen kehottaa Kokoomusta kuuntelemaan puhemies Sauli Niinistöä, jos se ei halua kuunnella SDP:tä. Niinistön mukaan veronalennukset eivät enää toimi talouden elvyttäjinä.

Urpilainen toisti SDP:n hallitukselle tekemän yhteistyötarjouksen.

- Kunnat eivät selviä ilman lisätuke, Urpilainen perusteli.

SDP:n puoluehallitus pui tänään kolme tuntia vaalitappion syitä. Keskustelujen sisällöstä Urpilainen oli haluton kertomaan laajemmin. Muutoinkin SDP tuntui puheenjohtajansa johdolla kääntävän keskustelun puolueen sisäisestä tilanteesta hallituksen moittimiseen.

Puoluesihteeri Ari Korhosen mukaan myöskään ehdokasasettelu ei täysin onnistunut. Korhonen kuitenkin muistutti, että SDP voitti keskustan.

- Ehdokkaiden laatu ei korvannut määrää, Urpilainen totesi.

Suurissa kaupungeissa SDP menetti ääniä kokoomukselle, perussuomalaisille ja vihreille

Kansanedustaja Erkki Tuomiojan kovasanaisen kritiikin "unelmahötöstä" Urpilainen kuittasi lyhyesti.

- Avoin keskustelu on hyväksi.

Urpilainen kuitenkin toivotti arvostelijat uudistustyöhön.

Urpilaisen esiintymiseen sisältyi myös annos itseironiaa. Tiedotustilaisuuden alkajaisiksi hän mainitsi, että "aivan aluksi haluan kiittää", tällä kertaa toimittajia ja kuvaajia, kun he olivat vaivautuneet paikalle. Vaali-iltana Urpilainen kiitti SDP:n äänestäjiä ja kannattajia niin ahkerasti, että nämä kootut kiitokset koottiin nopeasti YouTubeen ns.papukaijavideoksi. Videoita on käyty katsomassa jo yli 300 000 kertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme