Mainos
Mainos

Urpilainen kosiskelee vasemmistoyhteistyötä EU-politiikkaan

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen ehdottaa, että vasemmistoliitto osallistuisi EU-vaaleihin samassa ryhmässä ja samalla ohjelmalla kuin SDP.

Urpilainen sanoi Helsingissä SDP:n meppiryhmän seminaarissa, että vasemmiston tuella demariryhmä voisi paremmin vastustaa parlamentin konservatiiveja.

Punavihreän muutosrintaman yhteisiä tavoitteita voisivat olla globalisaation demokraattiset pelisäännöt ja vihreä talouskasvu.

Urpilaisen mukaan SDP:n yksi keskeinen tavoite EU-vaaleissa on "vihreä työllisyys" eli ympäristötavoitteiden ja työllisyystavoitteiden yhdistäminen. Hänen mukaansa myös uusien finanssikriisien estäminen kuuluu sosialidemokraattien tavoitteisiin.

Urpilaisen mukaan SDP:n ja Vasemmistoliiton onnistunut yhteistyö saattaisi lisätä halukkuutta yhteistyön tiivistämiseen myös muissa parlamentin vasemmistoryhmän vastuullisissa ja rakentavissa puolueissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot