Mainos
Mainos

Urpilainen: Metalli ja Pro ratkaisevat tuloratkaisun toteutumisen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) mukaan Metalliliiton ja Ammattiliitto Pron on tultava mukaan keskitettyyn tuloratkaisuun, muuten sopimus raukeaa.

— Jos viikonloppuna käy ilmi, että teknologiateollisuuden liitot Pro ja Metalli eivät ole sopimuksessa mukana, sopimus ei tule toteutumaan, Urpilainen sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Metalliliitto ja Ammattiliitto Pro pohtivat huomenna kantojaan eilen hyväksyttyyn raamisopimukseen. Sunnuntaina valtakunnansovittelijan odotetaan selvittävän mahdollisuuksia estää viikon kuluttua uhkaava metalliteollisuuden lakko.

Metallin lakonuhka ei peruunnu, vaikka osapuolet hyväksyisivät raamisopimuksen. Metallin puheenjohtaja Riku Aalto (sd.) korosti eilen, että alalle on saatava ensin työehtosopimus.

EK ja palkansaajien keskusjärjestöt hyväksyivät raamisopimuksen eilen.

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) sanoi eilen, että liittojen on hyväksyttävä raamiratkaisu, jotta hallituksen lupaama osuus voi toteutua. Hallitus on luvannut tukea tuloratkaisusopimusta 400 miljoonalla eurolla.

(MTV3)

Katso valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd) haastattelu: (Huomenta Suomi 14.10.2011)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme