Mainos
Mainos

Urpilainen: Nuorisotyöttömyyttä kuriin 15 miljoonalla

Jutta Urpilainen (sd) kysyy eduskunnan kyselytunnilla Helsingissä 24. syyskuuta 2009. Kuva: Lehtikuva

Pohjoismaiden sosiaalidemokraattisten puolueiden puheenjohtajat ja ammattiliittojen puheenjohtajat kokoontuvat tänään Helsinkiin pohtimaan erityisesti työttömyyden selättämistä.

- Pohjoismaita yhdistää hyvinvoinnin malli, joka on nyt uhattuna, sanoo kokousta johtava SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Etenkin nuorisotyöttömyyttä Urpilainen kuvaa "tikittäväksi aikapommiksi". Hän haluaa nostaa esille SDP:n esityksen laajennetusta yhteiskuntatakuusta.

- Jokaiselle alle 30-vuotiaalle vastavalmistuneelle tulisi taata jatko-opiskelupaikka, työharjoittelupaikka tai työpaikka. Tähän päästäisiin noin 15 miljoonalla lisäeurolla, Urpilainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Nuorisotyöttömyyttä ei kokonaan laajennetun yhteiskuntatakuun miljoonilla hoideta, mutta hyvä lääke se olisi, Urpilainen sanoo.

- Ihmettelen, miksei ministeri Pekkarinen tai työministeri AnniSinnemäki ole lähtenyt toteuttamaan ideaa.

Sosiaalidemokraattien johtama Norja on selvinnyt talouskriisistä muita Pohjoismaita paremmin, Urpilainen sanoo. Öljyvarat eivät hänen mukaansa selitä yksin Norjan menestystä.

Katso SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen haastattelu (Huomenta Suomi 13.1.2010)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot