Mainos
Mainos

Urpilainen: Peli on auki ja kisasta tulee jännittävä

SDP:n istuva puheenjohtaja Jutta Urpilainen aloittaa tänä iltana puheenjohtajavaalikampanjansa Helsingissä.

Uusi puheenjohtaja valitaan kuukauden kuluttua Seinäjoen puoluekokouksessa.

Kampanjan avaus järjestetään ravintola Juttutuvassa. Ravintolan nimeä mukaillen kampanja-avaus on nimetty Juttatuvaksi.

Urpilaisen haastaja Antti Rinne aloitti oman kampanjansa jo 1,5 kuukautta sitten. Myös monet gallupit ovat lupailleet hänen voittoaan. 

- Halusin hoitaa valtiovarainministerin tehtävässä kehysriihen alta pois, koska Suomen tilanne on niin vaikea ja koin suurta vastuuta niistä päätöksistä. Toisaalta koen, että takana on kuusi vuotta puheenjohtajatyötä ja sitä kautta ihmiset minut myös tuntevat. Se on selvää, että peli on tällä hetkellä auki, mutta kisasta tulee hyvin jännittävä, toteaa Urpilainen MTV Uutisten haastattelussa.

Urpilainen ei aio luopua ehdokkuudesta gallup-lukujen takia.

- Minä olen vasta aloittamassa kampanjaa ja olen todella onnellinen siitä, että täällä on paljon väkeä ja hyvä tunnelma. Olen erittäin positiivisella mielellä ja motivoituneena lähdössä kenttää kiertämään.

Urpilainen ei koe, että SDP:n puheenjohtajakisassa olisi kyse sukupuolten välisestä taistelusta. Hän toivoikin kampanja-avauksessaan, että keskustelu uudesta puheenjohtajasta olisi keskustelua nimenomaan puolueen linjasta – ei sukupuolesta.

– Toivon, että puheenjohtajakisa käydään rehdisti ja asioihin keskittyen, koska elämää on puoluekokouksen jälkeenkin, Urpilainen sanoi.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme