Mainos
Mainos

Urpilainen: Perjantai takaraja

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mukaan kokoomuksen puheenjohtajalla Jyrki Kataisella on perjantaihin aikaa jatkaa hallitustunnustelijana. Silloin täytyy löytyä ratkaisu, Urpilainen sanoi eduskunnassa eduskuntaryhmien yhteiskokouksen jälkeen.

Urpilainen sanoi olevansa yhä valmis keskustelemaan hallituksen muodostamisesta myös Kataisen kanssa.

-Se mitä tapahtui viime viikolla, oli Jyrki Kataisen ratkaisu jättää SDP ja vasemmistoliitto pois neuvotteluista. Meillä oli jo tuolloin halu jatkaa neuvotteluja, mutta hän teki oman johtopäätöksensä.

Urpilainen ei lähtenyt spekuloimaan hallituspohjilla. Hänen mukaansa SDP:lle on tärkeää se, että politiikassa tapahtuu suunnanmuutos, koska sitä kansalaiset halusivat vaaleissa.

Urpilainen ei suostunut vielä sovittelemaan hallitustunnustelijan tehtävää itselleen. Hän sanoi, ettei odota muuta kuin sitä että maahan saadaan enemmistöhallitus.

SDP:n ryhmäpuheenjohtaja Eero Heinäluoma ei osallistunut kokoukseen. Urpilaisen mukaan Heinäluoma on ennalta sovitulla ulkomaanmatkalla.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme