Mainos
Mainos

Urpilainen: Ruotsin oikeisto kävi vaalit lainavaatteissa

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen katsoo, että oikeiston voitto Ruotsin eilisissä parlamenttivaaleissa oli takaisku koko pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle.

- Olisin itse toivonut, että jatkossa Ruotsia kehitetään työhön ja tasa-arvoon perustuvana pohjoismaisena hyvinvointivaltiona.

- Toinen johtopäätös on, että oikeisto kävi ruotsissa vaalit lainavaatteissa, eli he onnistuivat hämärtämään puolueiden rajoja ja välttelemään yhteiskunnan kipeiden asioiden käsittelyä, Urpilainen sanoo MTV:n uutisille puhelimitse.

"Porvarit esiintyivät opposition oppositiona"

Urpilainen ehti vaalituloksen valmistuttua kritisoida porvaripuoluetta siitä, että se toimii opposition vahtikoirana.

- Samanlaista on näkyvissä myös suomessa. Hallitus pyrkii arvostelemaan opposition tarjoamia vaihtoehtoja ja toimimaan nimenomaan demariopposition oppositiona sen sijaan, että hallitus keskittyisi ratkaisemaan maan ongelmia, Urpilainen jatkaa.

Urpilaisen mukaan ruotsin demareiden loppukiri ei ollut riittävä ja osa kannatuksesta upposi vasemmiston ja ympäristöpuolueen liittoumaan.

- Näyttää siltä, että punavihreä allianssi on hyödyttänyt ympäristöpuoluetta eli vihreitä mutta sen sijaan sosiaalidemokraatit siitä jonkin verran kärsivät.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme