Mainos
Mainos

Urpilainen: Selitys Vanhaselta tarpeen

SDP:n tuore puheenjohtaja Jutta Urpilainen toivoo pääministeri Matti Vanhaselta kunnon selitystä hänen ja keskustan sidoksista Kehittyvien maakuntien Suomeen.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Urpilainen on samoilla linjoilla puolueen entisen puheenjohtajan Eero Heinäluoman kanssa vaatiessaan selitystä Vanhaselta ja toivoessaan avointa keskustelua eduskunnasta vaalirahakohun taustoista ja totuudesta.

Urpilainen epäilee, että Vanhanen on ollut tietoinen keskustan kehittämispäällikön rahasiirrosta tililleen.

- Jos keskustan kehittämispäällikkö on maksanut oman puolueen puheenjohtajalle, on vaikea uskoa, että pääministeri, puolueen puheenjohtaja ei olisi tietoinen tällaisesta tilisiirrosta.

Perjantaina virkaansa valittu Urpilainen kertoo olevansa iloinen puoluekokouksen luottamuksesta ja rohkeudesta valita johtoon uuden sukupolven edustaja. Urpilaisen mukaan puoluekokouksessa oli harvinaisen hyvä henki ja hän uskookin, että SDP on valmis siirtymään uuteen vaiheeseen ja katsomaan tulevaisuuteen.

Nettikysely: lehdistön ihannetyttö liian kokematon SDP:n pelastajaksi

Urpilaisen hartiavoimin puolue jää makaamaan kuoppaansa. Ainakin, jos on uskominen MTV3:n nettikyselyyn vastanneita.

Selkeä enemmistö kyselyyn vastanneista, 68 prosenttia, uskoo, että Urpilainen ei kykene kääntämään SDP:tä uuteen nousuun. Hänen arvellaan olevan liian nuori ja kokematon puolueen johtoon.

- Ei selviä omilla tiedoillaan ja taidoillaan. Hän on muiden armoilla ja hyväksikäyttäjiä riittää. SAK riepottaa, miten haluaa. On eri asia olla lehdistön ihannetyttö kuin puoluejohtaja, nimimerkki Tietäväinen kommentoi.

- Liian nuori ja kokematon vanhojen starojen aikaisemmin johtamaan puolueeseen. Joutuu liian koville, arvioi myös nimimerkki Jatta.

Pelkkä johtajanvaihdos ei monen mielestä riitä, vaan nousuun tarvitaan perusteellisempi remontti puolueen toiminnassa.

- Demarit ei nouse yhdellä Urpilaisella. Siellä on vika perustekemisessä. Pelkällä hymyllä ja lupauksilla ei mitään saada aikaan. Rohkeita tekoja, eikä mitään näpertelyä, vaatii nimimerkki Uskonpuute.

Lähes 2700 vastanneesta vain alle 900 uskoi Urpilaisen mahdollisuuksiin saada puolueeseen uutta vauhtia. Heidän mukaansa arvioidut heikkoudet, nuoruus ja kokemattomuus, kääntyvät Urpilaisen vahvuudeksi puoluejohtajana.

- Tällaista persoonaa on juuri odotettu. Ei mitään vanhoja politiikan petoksissa rypeneitä hyvä veli -miehiä! Uudet aivot, uudet tuulet ja vielä naisenergiaa lisukkeena, iloitsee Innovaatikko.

- Luulen, että Jutta tuo politiikkaan uutta väriä. Häntä jaksavat kuunnella myös nuoret, uskoo nimimerkki Harri.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme