Mainos
Mainos

Urpilainen: Suomeen tarvitaan työllisyyssopimus

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) haluaa Suomeen työllisyyssopimuksen, jossa sovittaisiin maltillisesta työmarkkinaratkaisusta. Työntekijäpuoli tulisi palkoissa vastaan, ja elinkeinoelämä sitoutuisi työllistämään.

Urpilainen kertoi eduskuntakeskustelussa, että hallitus on valmis tukemaan ratkaisua työllisyyttä parantavilla toimilla. Hän toivoi tukea myös oppositiolta.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi olevansa tyytyväinen, että lopultakin on löydetty yhteinen näkemys taloustilanteesta. Omassa puheenvuorossaan hän toisti keskustan ehdotuksen laajasta yhteiskuntasopimuksesta. Hän korosti, että tässä tilanteessa tarvitaan poikkeuksellista yhteistyötä.

Myös kokoomus tuntuu lämmenneen yhteistyölle. Ryhmäpuheessa Marjo Matikainen-Kallström sanoi, että kokoomus vaatii kaikilta osapuolilta valmiutta rakentaa työtä ja hyvinvointia. Tämä koskee niin hallituspuolueita, oppositiota kuin työmarkkinajärjestöjäkin.

Hän toivoi myös oppositiolta tukea tähän.

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme