Mainos
Mainos

Urpilainen toivoo kriisirahastosta päätöstä ensi viikolla

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) toivoo, että eduskunta päättäisi jo ensi viikolla Euroopan rahoitusvakausvälineen vahvistamisesta, mikä on edellytyksenä Kreikan uudelle tukipaketille. Urpilaisen mukaan on tärkeätä saattaa voimaan EU:n heinäkuussa päättämät toimet.

Neuvottelut Suomen vaatimista vakuuksista ovat kuitenkin kesken. Urpilainen kertoo, ettei vakuuksia koskevista ehdoista ole edelleenkään sovittu. Hän toivoo, että neuvottelut saataisiin päätökseen mahdollisimman pian.

Euroryhmän puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoi viime viikolla, että vakuuksista tulisi maksullisia, mutta Urpilainen on kiistänyt tiedon ennenaikaisena.

Kreikan ja muiden kriisimaiden tilanne on heikentynyt nopeasti, kun euromaat eivät ole kyenneet panemaan toimeen heinäkuussa päätettyjä toimia. Urpilainen myöntää, että taloustilanne on nyt poikkeuksellisen epävarma.

-Miesmuistiin ei ole tehty talousarviota niin epävarmassa tilanteessa kuin nyt, Urpilainen sanoi Keskuskauppakamarin veropäivässä Helsingissä.

Katso Leea Ollikaisen juttu (Kymmenen uutiset 21.9.2011)

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme