Mainos
Mainos

Urpilainen vaatii pääministerin EU-ilmoitusta eduskunnalle

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii välitöntä pääministerin ilmoitusta EU:n vakauspaketista ja uusista EU:n talouspolitiikan koordinaatioon liittyvistä ehdotuksista. MTV3:n nettikolumnissaan Urplainen katsoo, että eduskunnan on päästävä keskustelemaan edessä olevista vakausvastuista, jotka saattavat SDP:n mukaan nousta 16 miljardiin.

- Hallituksella ei voi olla avointa valtakirjaa tehdä Suomen puolesta esimerkiksi takausvastuita koskevia lisäsitoumuksia, Urpilainen kirjoittaa.

- Väkisinkin syntyy kuva, että kansanedustajat ja Suomen kansalaiset halutaan jälleen takuumiehiksi uusiin kriisipaketteihin, joiden sisällöistä ja taloudellisista vaikutuksista ei ole tietoa.

SDP vaati pääministerin ilmoitusta jo perjantaina eduskunnan suuressa valiokunnassa. Hallituspuolueiden ja opposition erimielisyydet äityivät kuitenkin niin pahaksi, että hallituspuolueiden edustajat marssivat kokouksesta ulos eikä valiokunta saanut linjaustaan tehtyä lainkaan.

EU:n vakaus- ja talouskriisikysymykset ovat esillä tänään ja huomenna Brysselissä EU:n valtiovarainministerien kokouksessa, jossa Suomea edustaa Jyrki Katainen (kok.).

Katso Timo Haapalan juttu (Seitsemän uutiset 14.2.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme